0 kr 0

Returer, Byten & Reklamationer

Här hittar du lite kort information om returer, byten och reklamationer. Nedan information är ett utdrag ur våra Köp & Leveransvillkor. 

Returnummer

Vill du returnera en vara, oavsett orsak, så kontakta oss alltid först på sales(a)silvertree.se för att få ett returnummer. Detta gör att vi kan expediera din retur snabbare. 

Retursedel

Du kan ladda ner och skriva ut en retursedel i pdf format att bifoga i paketet på denna länk. Har du ingen skrivare så lägg en lapp med ditt returnummer i paketet så vi vet vem paketet kommer ifrån.  

Hur länge kan jag returnera eller byta ett smycke?

Vi erbjuder 30 dagars öpper köp på alla fullpris varor. Så upp till 30 dagar efter att du har mottagit varan kan du byta till annan vara eller returnera varan och få dina pengar tillbaka.

På REA och utförsäljningsvaror har du normal lagstadgad ångerrätt på 14 dagar efter att du har mottagit varan.Det betyder att på REA varor kan du byta till annan vara eller få dina pengar tillbaka upp till 14 dagar efter att du har mottagit varan.

Du har 1års produkt garanti på alla smycken och lagstadgad reklamations rätt på 3år.

För alla returer som inte är reklamationer så måste varan vara oanvänd, oskadad och skickas i sin oskadade orginal förpackning (smyckes ask) med eventuella etiketter fortfarande fastsatta. Du kan läsa mer om detta i våra Köp & Leveransvillkor. 

Vem betalar frakt/porto?

Om du returnerar en vara för att du vill utnyttja din ångerrätt, öppet köp eller bytesrätt så betalar du för frakten av varan tillbaka till Silvertree.

Om du reklamerar en vara så ersätter vi dig för frakt/portokostnader i efterhand.

OBS! I samtliga fall så är du helt ansvarig för att varan kommer fram till oss och att den kommer fram oskadad. Var noga med emballeringen och vill du vara riktigt säker så skicka returen som rekommenderat brev eller postpaket. Vi ansvarar inte för returer som kommer bort under transport. 

Till vem adresserar jag returen?

Skicka paketet till:

Silvertree
Köpingevägen 19
371 60 Lyckeby 

Var noga med att alltid ange avsändare på paketet som en extra försiktighetsåtgärd. 

Hur länge tar det innan jag får mina pengar tillbaka?

Vill du utnyttja öppet köp eller din ångerrätt så får du dina pengar tillbaka senast 14 dagar efter det att vi har mottagit returen. I normala fall så går det på 1-3 dagar. 

Får jag verkligen tillbaka alla mina pengar?

Ja, varenda öre!

Returnerar du alla varor i din beställning får du tillbaka alla pengar inklusive frakt.

Returnerar du bara någon/några varor från din beställning så får du tillbaka det du har betalat för varorna du returnerade men inte fraktkostnaden. 

Hur betalar ni tillbaka mina pengar?

Det beror lite på hur du har valt att betala dina smycken.

Har du betalat med Kreditkort eller Internetbank så gör vi en överföring till ditt bankkonto. Du måste meddela oss vilken bank och bankkonto du vill ha pengarna insatta på.

Måste jag ange en orsak till varför jag vill returnera ett smycke?

För reklamationer så måste du förklara för oss vad problemet är. För byten måste vi självklart veta vad du vill byta till.

När du utnyttjar Öpper Köp eller din Ångerrätt så behöver du inte ange någon orsak till att du vill returnera ett smycke. Vill du tala om det för oss är vi naturligtvis tacksamma eftersom det är en viktigt del i vårt kvalitetsarbete, men vi kommer aldrig att fråga dig varför.